Uitverkoop!

4 Grootste successen Spaanse proeverij (12 flessen)

99,75

Vrijdag 3 maart hebben we een assortimentsproeverij georganiseerd in mijn proeflokaal met als thema Spanje. Dus de Spaanse wijnen die ik in mijn assortiment heb, mag je dan proeven. De opkomst was enorm. De 4 grote successen tijdens de Spaanse proeverij waren: Campos de Sueños Verdejo de Rueda, Campos De Luz Garnacha Rosé, Bruma Paraje Marín DO Jumilla en El Mulo Ribera del Duero.

Vrijdag 3 maart hebben we een assortimentsproeverij georganiseerd in mijn proeflokaal met als thema Spanje. Dus de Spaanse wijnen die ik in mijn assortiment heb, mag je dan proeven. De opkomst was enorm. De 4 grote successen tijdens de Spaanse proeverij waren:

Campos de Sueños Verdejo de Rueda
Stuivend aroma van vers gemaaid gras. Zelfs wat venkel en grapefruit. Volle droge smaak met een behoorlijke lengte. De Campos de Sueños komt uit het Spaanse Rueda. De wijn is gemaakt van puur verdejo, een kleine zeer aromatische druif. Spanje is voor mij toch echt een ‘rode wijn’-land. Maar de Spanjaarden maken met bijvoorbeeld deze verdejo al een tijdje witte wijnen die echt opvallen door hun kwaliteit. De Campos de Sueños wordt gemaakt door de vrouwelijke wijnmaker Sandra Martin Chivite. De wijngaarden voor deze wijn liggen op een behoorlijke hoogte, waardoor het koeler is. De druiven komen van oudere stokken, waardoor de wijn verfijnder en beklijvender is.

Campos De Luz Garnacha Rosé
Niet ver van Zaragoza is het oergebied van de garnacha. Grenache voor de francofielen. Cariñena is een hoogvlakte waar deze druif uitstekend gedijd. Druivenmateriaal is door de grote hoogte vol van smaak en niet zonder zuren. Onontbeerlijk voor een lekkere wijn. Deze rosé wordt gemaakt met een hele korte inweking van de schillen op de most. Hierdoor een mooie bleke kleur. Dit is puur plezier in het glas. Niet gecompliceerd wel heel zuiver en doordrinkbaar.

Bruma Paraje Marín DO Jumilla
100% Monastrell van wat jongere stokken gemaakt op fruit en elegantie. Je verwacht niet zo een spartelende sappige wijn uit zo een warm en droog gebied.De wijnen van Bruma worden gemaakt door Elena Pacheco, een zeer getalenteerde jonge wijnmaker en ook oorspronkelijk uit deze streek.

El Mulo Ribera del Duero
Een echte Spaanse topwijn gemaakt is van 100% Tempranillo, die lokaal Tinto Fino wordt genoemd. Ribera del Duero, daar waar de rivier de Duero een litteken snijdt door de Noord-Spaanse vlakte. Waar grote landgoederen liggen, die vaak gebruikt werden voor de jacht. Nu zijn deze vaak opgedeeld in werkbare wijngaardpercelen. El Mulo is een landgoed dat ook voort kwam uit een jachtlandgoed,  Daarna werd deze omgevormd tot een veeboerderij en uiteindelijk beplant met wijnstokken in de jaren ’80. Er werd tot voor kort met dieren gewerkt, daarom hebben we ervoor gekozen om dit deel van zijn geschiedenis te benoemen, door het “El Mulo” te noemen, naar de muilezel die een van de werkende dieren was op dit landgoed. Voornamelijk om de wijngaarden door te ploegen. Een complexe terroir en een ruw landklimaat, dit zijn de uitzonderlijke omstandigheden om druiven van buitengewone kwaliteit te leveren. De wijngaard die ligt op een hoogte tussen 720 en 1.100 meter waardoor er een belangrijke afkoeling s’nachts plaats vind. Dit is belangrijk voor de aromatische kwaliteit van de druif.  De grond bestaat uit een slib- of kleiachtig zand, met afwisselende lagen kalksteen.  De wijn is 9 maanden gerijpt op Frans eikenhout. Dit Franse eikenhout geeft een subtielere invloed dan het vaak gebruikte Amerikaanse eiken. Een lichte toets van cederhout, maar overheerst het fruit gelukkig absoluut niet.

Normaal voor deze Spaanse 12 flessen € 110,25. Nu voor maar: € 99,75.