Bruma Finca CQ

17,50

BRUMA DEL ESTRECHO Finca Casa Quemada 2021, geproduceerd door Bodega Bruma del Estrecho, is een rode wijn uit Jumilla D.O. gemaakt van de beste Monastrell druiven en met 14,5º alcohol.

Beschikbaarheid: Op voorraad

Categorie:

BRUMA DEL ESTRECHO Finca Casa Quemada 2021, geproduceerd door Bodega Bruma del Estrecho, is een rode wijn uit Jumilla D.O. gemaakt van de beste Monastrell druiven en met 14,5º alcohol. Het is een persoonlijk project van Elena Pacheco en Isio Ramos dat is ontstaan uit de illusie om 100% Monastrell wijnen te maken van verschillende plaatsen of percelen van de DOP Jumilla, zodat elke wijngaard zich kan uiten volgens het microklimaat, de bodem, de locatie en de leeftijd van de wijngaard, met behulp van teelt- en vinificatiemethoden die zijn geleerd van de boeren in het gebied.

Finca CQ zijn de initialen van Casa Quemada, een landgoed dat is gelegen in de zogenaamde thermale stroomopwaarts van Jumilla, op 700 meter boven de zeespiegel, beschermd door de schaduw van de Sierra de la Cingla in het oosten en door de Peña Rubia in het noorden, waardoor een heterogene vallei in bodemtypes en oriëntaties ontstaat, waar 47 hectare Monastrell-druiven van gemiddeld 32 jaar oud groeien en rijpen.

Eigendom sinds 2016, hoewel we ze al meer dan 20 jaar bewerken. Na een uitputtend werk van wijngaardherstel en uitwerkingstests sinds 2016, wordt het in 2020 voor het eerst uitgebracht als een enkele landgoedwijn. Deze wijn is het resultaat van het combineren van verschillende percelen die Finca CQ integreren. Een van de belangrijkste punten van Finca CQ is de diversiteit, verschillende aspecten en bodemsoorten maken deze wijn uniek.

Serveertemperatuur: 15 – 18 graden Celsius (half uurtje in de koeling voordat je de rode wijn gaat drinken)
Kleur: Medium intensiteit, robijnrode kleur
Geur: Gedomineerd door rode bessen, specerijen en krijttonen
Smaak: De wijn is evenwichtig, fruitig en de manier waarop de wijn door je gehemelte beweegt is uitstekend. Een Monastrell-wijn met finesse, souplesse en delicatesse als belangrijkste kenmerken.
Wijn & spijs: De wijn is heel veelzijdig, hij past goed bij elk soort vlees en ook bij visgerechten die zijn opgemaakt met sauzen. En natuurlijk een heel goede wijn voor tapas en borrelhappen.