De Ahr

Mijn bezoek aan de Ahr

Afgelopen weekend doorgebracht in een bizar wijngebied, 100 km voorbij Venlo: de Ahr, das rotes Weinparadies. In de zomer worden hier temperaturen van 60 graden gehaald. Er heerst dan ook een siësta-cultuur. Nou kan dat ook aan de gemiddelde leeftijd hier liggen…

Ik heb 4 bedrijven serieus bezocht:

Dagernova. Een behoorlijk groot en commercieel bedrijf, waar de wijnen best prima zijn.

Meyer-Näkel, een fraai bedrijf met een beetje een Bourgogne-gevoel. Mooie wijnen, de spätburgunder Blauschiefer is echt prachtig.

Serman Kreuzberg. Hier werden we liefdevol ontvangen. Prima wijnen, maar ook niet je van het.

Paul Schumacher, daar werd ik nou heel blij van. Elegante wijnen, heel puur en niet die overextractie die ik vaak tegenkwam.

Gek; ik nam uit dit rode wijngebied meer wit mee dan rood. Rode wijn is vrij kostbaar, omdat het landelijk gezien schaarser is. Twee riesling-pareltjes nam ik mee. Uit kleine, oude wijngaarden met een mooie minerale spanning. En dat onder de 10 euro consumentenprijs!
Ook een Blanc de noirs spätburgunder extra brut van Paul Schumacher was indrukwekkend serieus en lekker.

Een zeer geslaagd weekend!