Mademoiselle Lily

14,50

Categorieën: ,

Viognier, Roussanne, Terret Gris

Het verhaal van de wijn

Vlezig maar evenwichtig, in de aromatische stijl die eindelijk aperitieven kan begeleiden
Perfect met vrienden
ï‚· ZEER RIBBY ARG-KALKSTEEN BODEM
ï‚· BIOLOGISCHE LANDBOUW
ï‚· OOGST Met DE HAND VERVOERD IN CAGETTES VAN 15 KG
 SORTEREN IN DE WIJNGAARD ​​OM ALLEEN DE GELUIDE DRUIVEN EN MUREN TE HOUDEN
ï‚· OPBRENGST 30 HL / HA
ï‚· VINIFICATIE EN 11 MAANDEN RIJPING IN OOSTENRIJKSE eikenhout 500 L VAT
ï‚· PRODUCTIE: 2.500 FLESSEN
ï‚· HOOGTE: 260 M

Le Clos du Gravillas is een oogverblindende uitgestrektheid van witte kalksteenkiezelstenen op een plateau op 300 meter boven de zeespiegel in het natuurpark Haut Languedoc. Tussen de kloven van St Chinian en Minerve, omgeven door kreupelhout en steeneiken, wordt het landgoed van 8 hectare beheerd met respect voor het terroir, in biologische landbouw met de zorg voor het behoud van de biodiversiteit van de omringende flora en fauna.
De diversiteit ook in de keuze van wijnstokken, 15 druivensoorten die complexiteit en complementariteit brengen.
De wijnstokken worden in het voorjaar en de zomer zorgvuldig belucht door ontknoping, bladstrippen en indien nodig groen oogsten.
Om de oogst te sorteren, wordt alles handmatig geplukt, waardoor we alleen rijpe en gezonde druiven in onze vaten kunnen doen. De vruchten worden vervoerd in kratten van 15 kg om beknelling te voorkomen. Voor rode wijnen wordt de vrucht ontsteeld en na lichte vertrapping op de voeten door de zwaartekracht in de tank gedaan. De fermentatie begint op natuurlijke wijze met de inheemse gisten van de vrucht.