Mas Gabriel Clos des Papillons
IGP Pays de l’HéraultVariëteit: een blend van carignan blanc (80%) oude wijnstokken van 50 jaar oud, met 20% vermentino (10 jaar oude wijnstokken).
De carignan-ranken worden “en goblet” (struikranken) gesnoeid, de vermentino wordt aangespoord.
Terroir: op het westen gerichte kleine wijngaard (halve hectare) in Caux met een bodem van kalksteen, klei en basalt voor de carignan blanc. De vermentino is op onze wijngaard in St Jean de Bébian, met een stenige bodem met ronde stenen (galets roulés).
Het verhaal van de wijn
Oogst: met de hand geplukt, gesorteerd in de wijngaard en in kleine containers naar de wijnmakerij vervoerd.
Vinificatie: de druiven worden in hele trossen geperst, met koude bezinking van het sap gevolgd door fermentatie in een tank met temperatuurregeling.
Lees-roeren gedurende 20 dagen.
Proefnotities: Aroma’s van kweeperengelei, citroenverbena en witte bloemen, met citrusfruit en mineraliteit in de mond, een licht peperige, frisse afdronk. Heerlijk als aperitief, of bij zeevruchten, of verse witvis.
Inhoud : 13,5 %
Productie: 1100 flessen
Biologische status: de wijn is biologisch gecertificeerd door Ecocert FR.