Ingrediënten:
Deeg:
– 300 gram bloem
– 125 milliliter (1/8e liter bruisend bronwater)
– 4 eetlepels olijfolie
– wat zeezout
Beleg:
– 1 rode ui (in ringen)
– 1 witte ui (in ringen)
– crème fraîche (een dikke van bijv. Isigny)
– een scheutje melk om de crème fraîche los te roeren
– 80 gram gerookt spek of pancetta
– wat peper uit de molen
– nootmuskaat van de rasp
– een beetje olijfolie over het geheel
Meng het deeg rustig en kneed het daarna goed.
Bestrooi je werkoppervlakte met bloem tegen het kleven. Rol de deegbal uit met een deegroller (of cilindrische fles) tot een grote, rechthoekige en dunne plak van ongeveer 40 bij 60 cm.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Leg de plak deeg op vetvrij bakpapier en strijk het crème fraîche – mengsel er over uit. Verdeel de uienringen en het spek over het deeg.
Maak het af met wat peper, nootmuskaat en olijfolie.
Is de oven op temperatuur? Dan kan de plak er in. Ongeveer 15 minuten heeft ze nodig, check wel even na 10 minuten. De rand moet wat gekleurd zijn.
In ieder geval ruikt het heerlijk in de keuken.
Samen met een lekker glas wijn, heerlijk simpel. Genieten!