Spijs

Aioli

Aioli,de beroemde pittige knoflooksaus

Laat even op mijn eigen wijze zien hoe je deze saus in een handomdraai maakt.https://youtu.be/Wd_EsvnD2Ck?list=PLx_VcRBqGK2G0ROFiqSS9jZekSZUkICSV Aioli Maak eerst mayonaise: Alle ingrediënten op keukentemperatuur. Mayonaise Een eidooier Lepel Dijon mosterd In dit geval scheut witte balsamico azijn/ kan ook citroensap zijn. (Lekker bij vis en garnalen) Wat zeezout en peper wit uit de molen. Dit alles

Aioli,de beroemde pittige knoflooksaus Lees verder »

Romkes wijn en spijs

Romke’s truffelballetjes

Romke laat in eenvoudige stappen zien welke ingrediënten hij gebruikt voor zijn truffelgehaktballetjes. Let op! Dit zijn richtlijnen, volg vooral je eigen hart… Het recept is voor ca. 200 balletjes. Voor het mengsel: 4 kilo rundergehakt, een keer gemalen waardoor het gehakt rul blijft. Deze haal ik bij Slagerij van de Broek op de Reinkenstraat in

Romke’s truffelballetjes Lees verder »

Romkes wijn en spijs

Tiramisu

Ik ben niet echt een dessert-man, maar voor deze tiramisu maak ik graag een uitzondering. Ik heb dit dessert geserveerd op een van mijn diners met proeverij. Iedereen heeft heerlijk gegeten, maar deze tiramisu was voor mij een verrassend groot succes. De ingrediënten: 4 eidooiers 120 g lichte basterdsuiker, die is wat geraffineerder en geeft

Tiramisu Lees verder »

Romkes wijn en spijs

Gehaktballetjes met chorizo

Voor ongeveer 100 balletjes: – Anderhalve kilo goed rundergehakt – 4 tenen knoflook – 3 kleine uien – 300g Turks brood – 2 eieren – Peper – Zout – Een flinke bos platte peterselie – 300g chorizo – Twee glazen rode wijn Voor de saus: – Twee blikken tomaat van 400g uit Zuid-Italië of Zuid-Spanje, van goede kwaliteit – Tien takjes afgeritste tijm – Handje oregano – Flink

Gehaktballetjes met chorizo Lees verder »

Paasrecept

Paasrecept: Frittata met ricotta en marjoraan

Maak met Pasen een lekker en makkelijk eiergerechtje, geïnspireerd op het recept van het River Café Cookbook. Een heerlijke frittata met ricotta kaas en marjoraan. Voor 6 personen: – 8 goede verse eieren – 100 gram ricotta kaas – 2 eetlepels verse, gesnipperde marjoraan (ook wel bekend als marjolein) – 50 gram echte, verse Parmezaan, geraspt. – Maldon zout

Paasrecept: Frittata met ricotta en marjoraan Lees verder »

Flammkuchen

https://youtu.be/Nq5naLomRu0 Ingrediënten: Deeg:– 300 gram bloem– 125 milliliter (1/8e liter bruisend bronwater)– 4 eetlepels olijfolie– wat zeezout Beleg:– 1 rode ui (in ringen)– 1 witte ui (in ringen)– crème fraîche (een dikke van bijv. Isigny)– een scheutje melk om de crème fraîche los te roeren– 80 gram gerookt spek of pancetta– wat peper uit de

Flammkuchen Lees verder »

Romkes wijn en spijs

Kip uit de oven

Recept Boerenkip op mijn Provençaalse manier Ingrediënten: – een flinke kip van uitstekende kwaliteit (ongeveer 2 kilo) – zeezout (ik gebruik zeezoutvlokken van Maldon, dat geeft extra smaak) – knoflook (zes of meer tenen) – een rode peper (zonder zaad en lijsten) – een flinke hand rozemarijn – een biologische citroen (rasp en sap) –

Kip uit de oven Lees verder »

romkeswijnenspijs

Rode poon uit de Noordzee

Poontjes op mijn manier: Ingrediënten: – 2 kilo poontjes – vrij neutrale olijfolie – een citroen – peper uit de molen – zoutvlokken – verse rozemarijn Voor de groenten: – een aubergine – een venkel – banaansjalotten – cherrytomaatjes – Kalamata-olijven – rozemarijn – knoflook – peper uit de molen – olijfolie – een rode

Rode poon uit de Noordzee Lees verder »