Paasrecept

Paasrecept: Frittata met ricotta en marjoraan

Maak met Pasen een lekker en makkelijk eiergerechtje, geïnspireerd op het recept van het River Café Cookbook. Een heerlijke frittata met ricotta kaas en marjoraan.

Voor 6 personen:
– 8 goede verse eieren
– 100 gram ricotta kaas
– 2 eetlepels verse, gesnipperde marjoraan (ook wel bekend als marjolein)
– 50 gram echte, verse Parmezaan, geraspt.
– Maldon zout en lekker vers gemaalde zwarte peper
– Een scheut olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle eieren in een schaal en klop deze met een vork los. Voeg 75 gram ricotta, een groot deel van de geraspte Parmezaan, peper, zout en een flink deel van de marjoraan toe aan het mengsel en roer het lekker door elkaar.

Doe wat olijfolie in een ovenvaste, niet klevende pan en verdeel dit over de hele pan. Neem ook de randen mee. Doe het eiermengsel in de pan en houd met een spatel de randen los van de pan. Zet het vuur laag, zo krijg je de juiste binding, maar droogt je frittata niet uit. Het moet wel lekker smeuïg blijven natuurlijk.

Blijf bij de pan tot de frittata nét gestold is. Doe op het laatste moment de rest van de ricotta en marjoraan er overheen.
Daarna hoeft hij nog maar heel even in de voorverwarmde oven. 30 seconden zou voldoende moeten zijn. Nadat je hem uit de oven hebt gehaald schuif je hem voorzichtig met een lange spatel uit de pan op een mooi bord. Doe de rest van de Parmezaan erop en snij in punten. Eet smakelijk!

Uiteraard kan je de frittata naar eigen smaak maken door ook andere dingen toe te voegen, zoals gehalveerde cherry tomaatjes, gerookte zalm of mooie Parma (let dan wel op met zoutgebruik).

Hierbij is een glas Cava Brut heerlijk. Zeker bij een feestelijke Paas-brunch! Mijn Castillo Perelada doet dit erg goed.

Een heerlijk Pasen met veel zon toegewenst!

Romke