Tortilla de patatas con chorizo
Een heerlijk en makkelijk gerecht, Tortilla de patatas con chorizo, voel de Spaanse sferen, Uitstekend en heerlijk te combineren met een volle rode Spaanse wijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mijn Campos de Luz Garnacha of de Campos de Rica Monastrell uit Jumilla Voor het gerecht volg je gewoon de stapjes in het filmpje. Veel plezier!
Het recept:
Tortilla de patatas con chorizo.
Voor een flinke schaal:
- 1,5 kilo licht kruimige aardappels (ik gebruik het liefst biologisch)
- 0,3 kilo uien (liefst bio)
- 4 gesnipperde tenen knoflook
- 300 gram chorizo, probeer een verse te pakken te krijgen.
- Een bosje platte peterselie
- Peper
- Zout
- 10 eieren.
- Schil de aardappelen en snij in kleine stukjes +/-3cm
- Snipper de ui hoef niet heel fijn
- Snipper de knoflook
- Snij de chorizo in kleine stukjes.
- Doe de aardappel ui en knoflook in een pan en gaar deze in olijfolie.
- Prik in de aardappel tot dat hij net doorprikbaar is. Iets structuur is belangrijk voor het wat stevige mondgevoel.
- Op het laatste moment de chorizo er door heel zodat die temperatuur krijgt.
- Het geheel afgieten, dus alle olie er uit laten kopen, opvangen. Kan je veel dingen mee doen.
- Platte peterselie kleingesneden er bij doen, peper en zouten, al die aardappelen mogen best wat zout hebben dus niet te voorzichtig.
- Dit geheel in en ovenvaste schaal doen die je eerst zorgvuldig hebt ingevet.
- De 10 eieren loskloppen met de hand.
- Dit over het aardappelmengsel gieten en in een voorverwarmde oven van 170 graden 24 minuten laten garen en het ei mengsel laten stollen.
- Af laten koelen en op een grote plank keren.
Het geheel zal er als een mooie plak uit komen. Daarna in stukjes snijden
Groot Hertoginnelaan 229-2517ET Den Haag-info@romkeswijnenspijs.nl-www.romkeswijnenspijs.nl