8 Bouteilles de vin rouge et 4 bouteilles de vin blanc: Katie Jones

Oorspronkelijke prijs was: €132,00.Huidige prijs is: €110,00.

Katie Jones Rouge zit vol soepel, levendig fruit, pure aardbeien, frambozen en een scheutje zijde met een vleugje wildernis………

Een ode aan KATIE JONES 
Katie Jones is een goede vriendin, die het geluk heeft gezocht en gevonden in het zonnige zuiden dicht bij Perpignan.De producent 
Zeggen dat Katie op zoek is naar wijngaarden die niemand anders wil, is misschien een beetje overdreven. De meeste andere producenten in het gebied zouden niet geïnteresseerd zijn in haar bescheiden twaalf hectare wijnstokken, verspreid over wijngaarden in Maury (haar eerste), Paziols en Tuchan. De locaties zijn te klein, te afgelegen en er is veel hard werken nodig.
Ze zoekt naar lage opbrengsten met een hoge kwaliteit. Naar de vrij arme, glooiende grond waar de zeer oude, traditionele wijnstokken zich aanpassen. Het betekent dat het meeste werk, inclusief oogsten, met de hand moet worden gedaan, maar de resultaten zijn het zwoegen meer dan waard.

Domaine Jones begon met een wijnbereidingsfilosofie. Namelijk om de wijngaarden afzonderlijk te vinificeren in plaats van te mengen.  Zodat ze de specifieke kwaliteit leren kennen die van elke specifieke wijngaard komt. Deze vinificatiemethode vereist veel ruimte in de wijnkelder, dus hebben ze iets bijzonders gekocht met veel ruimte, een oude treinloods. Voltooid in 1905 in het dorp Tuchan, werd het gebruikt als overnachtingsaccommodatie voor de Tuchan Express, een stoomtrein die snelheden tot 5 mph kon halen.

Dit geliefde lokale monument, (gesloten in 1935), is na de renovatie nu de plek voor hun wijnmakerij.

Ze verbouwen alleen traditionele druivensoorten, waarvan sommige uiterst zeldzaam zijn. Carignan Gris, bijvoorbeeld, die dol is op de arme, droge kalk- en leisteen.

Katie Jones Rouge komt uit haar wijngaard onder het imposante Katharenkasteel van Queribus in Maury in de Roussillon waar Domaine Jones ooit begon in 2009. Het is voornamelijk gemaakt van oude wijnstok de Grenache Noir. Het dorp Maury ligt net over de grens in de Roussillon op ongeveer 20 minuten van Tuchan waar de wijn wordt gemaakt. Grenache in al zijn kleuren, rood, wit en grijs, is hier koning! De zwarte leistenen bodems knarsen letterlijk onder de voeten. Met de hand plukken is wel een  uitdaging op de hellingen van los gesteente. Berggeiten zouden hier meer thuis zijn!

Proefnotitie:
Katie Jones Rouge zit vol zacht, levendig fruit, pure aardbeien, frambozen en een scheutje zijde met een vleugje wildernis.

Drinken bij:
Gegrilde worstjes, lamskoteletjes met tijm, medium curry’s, krokante eend & gegrilde groenten.

Normaal voor 8 Bouteilles Vin Rouge et 4 Bouteilles Vin Blanc € 132,00. Nu voor maar: € 110,00.