Campos de Risca

7,95

Sappig en diep van smaak en geur, BIO

Deze wijn van de monastrell-druif wordt op een geheel biologische wijze in het Spaanse Jumilla geproduceerd. Dit met een klein percentage syrah, wat net even voor wat extra verfijning zorgt. Monastrell heet in Frankrijk mourvèdre en is een chique druif die puur gebruikt wordt voor de Franse Bandol-wijnen. Maar de mourvèdre speelt in blends zoals in Chateauneuf du Pape en andere stevige wijnen uit het zuiden van Frankrijk ook een belangrijke rol.

De Campos de Risca komt uit een zeer droog Spaans gebied waar wijnen worden gemaakt met een grote concentratie. Dik, vol en sappig. De rendementen zijn heel laag door de droogte en dat proef je als je deze prachtige wijn drinkt. De vrouwelijke wijnmaker Pilar Martinez maakt hier met grote passie en gevoel voor perfectie een wijn die qua prijs-kwaliteitverhouding ongeëvenaard is.

Categorieën: , ,

Campos de Risca BIO

90% Monastrell 10% Syrah

Het verhaal van deze wijn

De wijn komt uit de minst veelbelovende grond. “Risca” is een lokaal woord voor de compromisloos taaie bodem en een nog harder klimaat. Het biologisch telen van druiven in het zuidoosten van Spanje is een echte uitdaging. De beste druif die bestand is tegen dit verwelkende klimaat is de Monastrell, die zich door de eeuwen heen heeft aangepast aan dit ruige landschap. De dikke schillen beschermen het kostbare sap en geven, eenmaal rijp, tot in de vroege herfst, dikke rode tannines aan de wijn.