Proeflokaal

Geslaagd diner met internationaal gezelschap van ISOCARP

Gisteravond was er een gezellige groep van ISOCARP, een internationale organisatie van stedenbouwers, te gast in het proeflokaal. Deze mensen hadden een zware vergaderdag achter de rug en waren er aan toe om met een smakelijk diner met mooie wijnen de dag te beëindigen. In overleg hebben wij een fraai vier gangen diner samengesteld met seizoensproducten van lokale leveranciers. Uiteraard begeleid door passende wijnen. Dit doen wij door één gerecht te serveren met twee verschillende glazen wijn en zo een discussie te ontlokken over welke wijn het mooiste past bij het gerecht. Uiteraard is dit een kwestie van persoonlijke smaak. Om een voorbeeld te geven: de eerste gang bestond uit charcuterie (fijne vleeswaren) in combinatie met een cru uit de Beaujolais, Morgon en een gerijpte riesling uit de Saar. Dit leidde tot interessante discussies die de tafelgenoten in andere sferen bracht. Daarna een mooi visgerecht, een fijn vleesgerecht, gevolgd door mijn tiramisu. De bereiding daarvan vindt je hier. We eindigden met een schitterend glas vintage port uit 2005 in combinatie met twee blauwaderkazen. Zowel in de keuken als tijdens het uitserveren was er een merkbaar ontspannen sfeer, veroorzaakt door de blije gezichten aan tafel. Dit maakt ons werk leuk en aangezien dit voor ons een nieuwe formule is, geeft het ons moed om de komende periode op deze manier door te gaan.