Sancerre Rosé

15,50

Uitverkocht

Categorieën: ,

David Sautereau Sancerre Rosé

Uiterlijk : Zalmroze.

Neus: Een intense en complexe neus die aroma’s ontwikkelt die worden gedomineerd door rood fruit (aardbeien, frambozen) en een vleugje witte perzik.

Mond: De mond heeft een soepele aanzet, wat veel frisheid suggereert. Over het algemeen is het rond, zalvend, met citrustonen die domineren, en een afdronk vol grapefruitschil.

Terroir

Les caillottes (de kleine steentjes) dit zijn zeer harde kalksteenbedden, dit zorcht voor een heerlijke wijnen, fruitig, aromatisch en elegant in hun jeugd.

Les terres blanches (de witte landen) zijn rijk aan zeeschelpen en zeedieren. Ze geven de Sancerre krachtige aroma’s, frisheid, mineraliteit en een grote lengte in de mond.

De Marnes Kimméridgiennes (Kimmerridgian Marnes) brengen volume, rondheid en ontwikkelen complexe aroma’s. Ze produceren gestructureerde wijnen die wat tijd nodig hebben om zich uit te drukken en complexe aroma’s te ontwikkelen.

Les terres rouges (de rode landen) zijn samengesteld uit zand en ijzerrijke zandstenen, wat zorgt voor fijne roodtinten, fruitig en elegant.